Hummus pomidorowy z masłem orzechowym | domowe przepisy

Hummus pomidorowy z masłem orzechowym | domowe przepisy

24 maja 2021 Wyłącz przez Adam Szyszko

Wpis gościnny autorstwa Mary Czekaj, autorski roślinnego bloga maryczekaj.com.

Hummus ze sklepu czy domowy?

Hummus i warzywa to idealna przekąska dla małych i dużych. Obecnie na rynku mamy dostępnych bardzo dużo hummusów i innych past roślinnych, jedna z lepszym, inne ze słabszym składem. Uważam, że dobrze, że są takie opcje, bo dzięki temu możemy jeść bardziej różnorodnie, a przygotowanie posiłku dla dzieci (i dorosłych) z alergią na nabiał jest o niebo łatwiejsze!

Sama sięgam czasem po sklepowe pasty w słoiczkach. Natomiast wciąż lubię przygotowywać i jeść domowy hummus. Wtedy mam pewność, że jest dokładnie taki jak lubię. A przygotowanie domowego hummusu wcale nie jest ani trudne ani czasochłonne.

Co potrzebujesz, żeby zrobić hummus pomidorowy?

Podstawowym składnikiem hummusu jest gotowana ciecierzyca (sprawdź, jak ją ugotować – KLIK). I wcale nie musisz gotować jej specjalnie na hummus. Możesz…

Artykuł Hummus pomidorowy z masłem orzechowym | domowe przepisy pochodzi z kesycodziennosci.pl

Więcej nowości znajdziesz na BlogLINE.pl